Arkadaş Seçimi (Hayat Bilgisi)

Arkadaşlarımızı nasıl seçmeliyiz?

Küçük yaşlarımızdan itibaren hep arkadaş edinme ihtiyacı hissederiz. Birlikte vakit geçirmek, oyun oynamak, ders çalışmak, sorunlarımızı paylaşmak isteriz. Arkadaş seçimi çok önemli bir iştir ve doğru arkadaşlar hayatımıza katkılar sağlar. Bu yüzden arkadaşlarımızı özenle seçmeliyiz. Haydi, şimdi iyi bir arkadaşta olması gereken özelliklerin bazılarını sıralayalım.

Doğru ve Dürüst:

Çevresine karşı dürüst olan arkadaşlar seçmeye özen gösterelim. Yalan söyleyen, insanları kandıran arkadaşlardan kaçınalım. Başkalarına yalan söyleyen birisi bir gün gelir bize de yalan söyler.

 

Hoşgörülü:

Hoşgörülü insanlar arkadaşları tarafından kırılsalar bile onları affeder ve yine eskisi gibi arkadaş olurlar. Bu yüzden arkadaşlıkları hiç bitmez.

 

Yardımsever:

Bu arkadaşlar başkalarına yardım etmeyi çok severler. Bizim de ihtiyacımız olduğunda bize de yardım etmekten geri kalmazlar. İyilik yapan, iyilik bulur öyle değil mi?

 

Doğru ve yanlış davranışların farkına varan:

Verdiğimiz herhangi bir kararda bizi destekleyen ya da yanlışımızı düzelten bir arkadaş olması bizim için büyük şanstır. Mesela kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçerken bizi uyaran ve yeşil rengi bekleyelim diyen arkadaşımız gibi

 

Toplumsal kurallara uyan ve saygı gösteren:

Evde, okulda, sokakta bu kurallara saygı gösterip uyan arkadaşları seçmeliyiz. Çevreyi temiz tutan ve yerlere çöp atmayan arkadaşlar gibi.

 

Ailesi ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi seven:

8u arkadaşlarımızın hem ailevi hem de arkadaşlık ilişkileri çok kuvvetli olur.

 

Yüz yüze ilişkiyi önemseyen:

Günümüzde sokakta oynamayan arkadaşlar internet üzerinden arkadaşlık yapmaya çalışıyorlar. Bu arkadaşlık ilişkilerine zarar verebilir. Sokakta birlikte oynamak en güzeli


Ekleyen : Sevginur Erdem